woensdag 10 juni 2009

Smacaroni als crisisvoedsel


Het ultieme campingrecept: men neme een blik Smac en opent deze met het daarvoor bestemde sleuteltje. Snij de baksteenvormige homp vlees in dobbelsteenvormige stukjes. Gooi deze door gekookte elleboogjesmacaroni, rasp er jonge kaas overheen en maak het geheel af met minimaal een halve fles ketchup. Even roeren en klaar is uw Smacaroni!
De crisis heeft ervoor gezorgd dat Spam – zoals Smac over de grens wordt genoemd – populairder is dan ooit tevoren. Spam is varkensvlees uit blik dat in de vorige crisis in 1937 is geïntroduceerd. Producent Hormel liet weten dat de verkoop van Spam het afgelopen kwartaal een double digit-groei heeft doorgemaakt, een groei van minimaal 10%. De reden voor de grote vraag: Spam is goedkoop. Overigens weet de gemiddelde Amerikaan die op de centen let ook raad met het bovenstaande recept. Voor de kaas grijpt hij echter naar een pakje van producent Kraft Foods. Ook dit voedsel vloog de afgelopen maanden de winkels uit.
Om de maaltijd helemaal in stijl af te maken, gaat de budgetminnende culi voor Kool-Aid, een aanmaakdrankje in poedervorm. Eet smakelijk. (Gepubliceerd in de nieuwe MarketingTribune, nu ook hier.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten