vrijdag 19 juni 2009

Konijnenverslaving

Op mijn vrije vrijdag zit ik op kantoor in Amstelveen, uren op te sparen voor een paar vakanties in juli. De redactie is brak van alle feestjes van de afgelopen week en op de een of andere manier is de middag in het teken komen te staan van konijnen. Wat begon met een persbericht over de herlancering van Nijntje.nl is uitgelopen op een slagveld vol dode dieren. In mijn inbox een afgehakt konijnenhoofd en het onderstaande knuffeldier:

Mijn bijdrage bestaat uit een verhaal over Miriam Sakewitz uit Portland, Oregon. Zij is verslaafd aan konijnen. Miriam had zich verschanst in een hotelkamer, waar ze werd betrapt op het illegaal houden van tientallen konijnen. Het kamermeisje gaf Miriam aan bij de politie, die haar meteen heeft ingerekend. Want wat was nou het geval: Miriam had eerder toegeslagen, maar dan gewoon bij haar thuis. Drie jaar geleden trof de politie 250 levende konijnen aan in haar woonkamer en 100 dode in haar diepvries. Nadat de politie de levende konijnen elders had ondergebracht, brak Miriam daar in en stal ze een aantal konijnen terug. Dat kwam haar op een voorwaardelijke gevangenisstraf te staan.

Miriam dacht de politie te slim af te zijn door haar konijnenverslaving voort te zetten in een hotelkamer. Agenten roken onraad toen zij een zak wortelen van vijf kilo aantroffen bij Miriam thuis. Toen duidelijk werd dat ze bezig was een nieuwe verzameling aan te leggen is Miriam subiet het gevang ingegooid.

En als jij dit leest, dan zit ze er nóg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten