vrijdag 14 augustus 2009

Paraderen en Goed Flauw

Stom dat het op de Parade zo druk was gisteren. Zelfs voor hapklare sushi stond een rij. Bovendien viel de voorstelling Goed Fout vies tegen. In een soort klucht voerden onder andere Van Houts & De Ket en Joke Tjalsma een toneelstuk op over een joodse onderduiker die zich moest verstoppen voor de bovenbuurvrouw, een nsb'er. Op zich een spannend gegeven waar je flink grove grappen over kan maken, iets wat de titel Goed Fout ook suggereert. Maar wat een belegen flauwekul: Joke Tjalsma die een rode pruik opzet als ze naar 'het verzet' gaat, veel houzee-geroep en de nsb-buuf heet natuurlijk Helga en is dominant. Ook kwam er een schilderij aan te pas. Je zou bijna denken dat ze Allo Allo wilden imiteren, maar zelfs de meligheid van die tv-serie was grappiger dan dit gehannes.

Leuk daarentegen was het met mijn gezelschap. We verbaasden ons erover dat veel vrouwen laarzen dragen in de zomer. En onderjurken over spijkerbroeken. We moesten lachen om een eend en werden stelselmatig aangevallen door wespen. Een boos vrijwilligersmeisje had ons overigens nog bijna van het terrein gekickt omdat we uit een fles dronken van echt glas. Maar die hadden we toch écht bij Grape District gekocht, gewoon op de Parade zelf.

2 opmerkingen:

  1. Was vanavond ook weer te druk. Bah, o-ver-al rijen. Ook bij voorstellingen, terwijl de meeste mensen alleen voor de eh "gezelligheid" kwamen. Overweeg om volgend jaar maar niet meer te gaan. Radical! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mevrouw,
    Ik had gelukkig al entreekaarten en tickets voor 2 voorstellingen. Toen ik er gisteren rond 21.00 uur langsfietste stond er een megarij voor de ingang. Ik was de laatste twee jaar niet geweest, volgend jaar Utrecht maar weer eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen