vrijdag 28 augustus 2009

De wonderlijke cliëntèle van Walmart

Hier in Nederland kennen we het verschijnsel niet, maar in de landen om ons heen zijn megagrote supermarkten heel normaal. In meerdere opzichten is het ideaal: je rijdt met je auto de gigantische parkeerplaats op en inladen maar: kleding, elektronische apparatuur, eten natuurlijk en verder alles wat je maar kan verzinnen.

In de VS is Walmart het grootst (en het meest berucht vanwege de lage lonen). Hoewel concurrent Publix betere spullen schijnt te hebben, moet je toch echt een keer gaan kijken bij Walmart. Volgens mijn broer die in Florida woont is het er 's nachts het leukst: dan komen de mensen die overdag niet naar buiten kunnen, durven of willen. Toen ik begin dit jaar met mijn hele familie bij hem op bezoek ging, was een van de gezinsuitjes een bezoek aan een Walmart. Na ongeveer twee uur ontmoetten we elkaar bij de uitgang, onze giga winkelkarren volgeladen met lekker eten en troep die we niet eens mee terug naar Nederland hebben genomen.

Walmart is dus een belevenis, vanwege de omvang van de winkelvloer maar vooral ook vanwege de figuren die er rondlopen. Een Amerikaan is op het briljante idee gekomen deze mensen stiekem te fotograferen en online te zetten op PeopleOfWalmart.com. Kijk, zo zien we ze in Nederland niet vaak:



4 opmerkingen:

  1. Hilarische site ! Publix is eigenlijk geen concurrent van Walmart.. Publix is een gewone supermarkt met voornamelijk eten. Echte concurrenten van Walmart zijn het wat nettere Target ! ( ook wel Targeee chique uitgesproken) en natuurlijk K-mart. Viva la White Trash ! haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Dennis, ik bedoelde inderdaad Target, dank voor je aanvulling!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. :D donders je slaat de spijker op z'n kop

    BeantwoordenVerwijderen