zondag 30 augustus 2009

Een heerlijk avondje TV


Geen zin in de Uitmarkt of ander buiten-de-deurvermaak, zaterdagavond. Gewoon de hele avond achter elkaar RTL4 kijken. Ongeveer zoals vroeger, wat ze in het blad van Linda natteharen-tv noemen: na het eten in bad, opdrogen met cola en chips en daarna naar bed.

We begonnen om 18.00 uur bij Eigen Huis en Tuin. Presentatrice Cunty Trustfull deed haar naam eer aan: ze was heel kutterig bezig met het op kleur sorteren van bloempotten en noemde dat styling. Verder knutselde Thomas aan een konijnenhok in de vorm van een wortel en zag ik een stel bezig in een vijfkantige tuin van postzegelformaat, aan alle kanten omgeven door pergola's.

Snel door naar Camping TV. Met Sander Janson, de olijkste presentator van Nederland. Die schattige kuiltjes in zijn wangen zullen niet verraden dat Sander eigenlijk een beest is dat de ene na de andere medepresentatrice verslijt. Wat spookt hij daar uit in het zinderend warme Frankrijk? Verder dan deze weinig verheffende gedachte kwam ik niet, echt veel boeiends gebeurde er dan ook niet.

Met het bord op schoot naar RTL Nieuws gekeken, dat compleet voorbijging gaat aan het EK Hockey, waar de Nederlandse dames hun Duitse conculegaatjes in de pan hakten. En weerman Dennis Wilt leek in zijn zaterdagse pak nóg een beetje meer op David Hasselhoff.

Dan om acht uur het groot aangekondigde nieuwe familieprogramma Let's Dance. Met Carlo en Irene als presentatoren, 'omdat het allemaal niet zo serieus hoeft als bij Idols'. John Williams trapte af - hij had zich vermomd als Beyoncé en deed de op Bob Fosse geïnspireerde dans uit de Single Ladies-video. Hij had een wat ze in Amerika een leotard noemen aan, een nietsverhullend gympakje, wat bij Angela Groothuizen de vraag opriep waar John zijn kleine John had gelaten: 'waarschijnlijk om zijn middel geslagen'. In de tussentijd kropen de nichtjes van John bijna onder de tafel van schaamte. Daarna volgde Zingende Zwabber Karin Bloemen met een Mary Poppins-act, een ex-Lama kwam op als Austin Powers (die op zijn beurt eigenlijk een kloon is van Mike Flowers). Verder hadden ook make-upnicht Mary en Winston Gerstanowitz een jurkje aangetrokken. John en de Lama wonnen. John leek hierbij als een stier te balen dat hij dat kutdansje nog een keer moest doen. Conclusie: Let's Dance is best leuk en bij vlagen hilarisch. Als ik er een volgende keer langszap blijf ik misschien wel hangen.

Om half tien dé tv-comeback van het jaar. John de Mol verzon een nieuwe show voor Jack Spijkerman: Wat Vindt Nederland? Nou, Nederland vindt Jack Spijkerman nog steeds een lul. Maar kom, dachten ruim een miljoen kijkers, we geven hem een kans. En het moet gezegd: het concept is best leuk. Twee panels moeten raden naar wie Nederlanders een reddingsboei willen gooien: Joram van der Sloot of Willem Holleeder. Het is de bedoeling dat je thuis op de bank meedoet met raden, wat we dan ook volop deden. 'En... wat zegt het Nederlands publiek?' of 'Wat heeft die Linda de Mol ineens een rare snavel' en na een vraag over Yolanthe en Wesley: 'De voetbalspullen? Weg! De bekers? Weg!' Het programma kan zomaar eens uitgroeien tot een kijkcijferhit. Volgens mij vinden mensen het wel leuk, percentages raden.

Reclameblok. Iemand praat tegen stof: 'Ik dacht dat je weg was!' Daarna een herhaling van een terugblik met Ursul de Geer en campinggasten van weleer in 'Het Is Hier Fantastisch'. Mwah. Saai. Om kwart voor elf uiteindelijk weggezapt. Toch knap, we hebben het bijna vijf uur volgehouden en ik heb me alleen bij CampingLife, het weerbericht en het Ursul-programma echt verveeld. Binnenkort SBS6 maar eens uitproberen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten