dinsdag 26 mei 2009

Zomerstop en de nek van Matthijs

De zomerstop hakt er vroeg in, dit jaar. Blijkbaar zijn de budgetten voor fatsoenlijke programma's weer eerder op dan in voorgaande jaren. Beetje vreemd is het wel, om al halverwege mei te stoppen met talkshows als Pauw en Witteman en De wereld Draait Door. Helemaal als je ziet wat ervoor in de plaats komt.

Knevel en Van den Brink. Twee Ejo'ers die talkshowtje spelen in het timeslot van Jeroen en Paul. Vorig jaar nog met BN'ervrouwen als levende decorstukken, dit jaar moeten de heren het geheel op eigen kracht doen. Echt van de grond komen wil het maar niet. Waar Pauw en Witteman hun gasten redelijk snel hebben waar ze ze willen hebben, blijft het bij Andries en Tijs een beetje om de brij heenemmeren. Begin vorige week zat er een Tokkie die aspergeslaven op haar erf gevangen hield. In plaats van haar keihard aan te pakken mocht ze keurig haar verhaal doen: het was allemaal de schuld van de gemeente en de burgemeester was een leugenaar. Tja, als je je al door zo'n figuur onder de tafel laat lullen, dan schiet het niet op.

Ben wél nieuwsgierig naar De Zomer Draait Door. Waldemar Torenstra en Art Rooijakkers (is dat stiekem een tweeling?) staan om beurten Froukje Jansen bij in de komkommerversie van DWDD, waarbij de formule verder niet verandert. Dus gewoon met Jakhalzen, Fokke en SUkke en opvallende tv-fragmenten. Dit kan een verademing zijn na maandenlang dat hijgerige toontje van Matthijs van Nieuwkerk in je nek (die hij overigens zelf nog steeds niet heeft), maar ook vies tegenvallen. 2 juni gaan Matthijs' batterijtjes eruit en kan hij zijn 'inner duracell rabbit' een maand of vier te ruste leggen. Kom maar op dus, met die zomerstop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten