woensdag 1 juli 2009

Karen Mulder en haar verspookte hoofd

Hollandse nuchterheid, my ass! Geef een Nederlander een enorme zak met geld en hij of zij wordt gek. Ooit was Karen Mulder een van Holland's First Top Models en vloog ze de hele wereld rond om te poseren voor de duurste merken en de beste fotografen. Maar net als zoveel modellen kon Karen de verleidingen van drank en drugs niet weerstaan.

Begin deze eeuw ging het mis. Karen vertelde dat ze het vreselijk vond gefotografeerd te worden. Ze nam voor een Franse TV-zender een interview op waarin ze beweerde verkracht te zijn door Prins Albert van Monaco. Ook zou haar vader haar vanaf haar tweede systematisch hebben gehypnotiseerd en misbruikt. Bovendien - en dat is nóg gekker - zou ze door vooraanstaande figuren van de Franse overheid zijn gebruikt als seksslaaf.

Het interview is nooit uitgezonden, maar toen Karen haar uitlatingen herhaalde greep zus Saskia in. Sas stopte Karen vijf maanden in een gesticht. Het model wilde haar familie daarna nooit meer zien. Ruim een jaar later deed het model een zelfmoordpoging met slaappillen en raakte ze in coma.

In 2004 en 2007 probeerde Karen haar carrière als model weer op te pakken, maar echt lukken wilde dit niet. Karen, nu 39, ziet er nog altijd fantastisch uit, maar een blinde kan zien dat ze aan haar hoofd heeft laten sleutelen. Karen vond het blijkbaar ook niet meer zo mooi. Op hoge poten eiste ze dat haar cosmetisch chirurg haar zou 'terugveranderen'. Hij weigerde, waarop Karen hem bedreigde. De politie heeft Karen en haar verspookte hoofd opgepakt.

Hieronder is te zien hoe Karen ooit probeerde door te breken als zangeres:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten