dinsdag 14 juli 2009

Dublin, the fashion capital of Europe


Dit weekend waren we in Dublin. Leuke stad vol pubs, eettentjes en een tikje ordinaire locals. Over de mannen valt weinig te vertellen, die dragen gewoon een oversized t-shirt, dito jeans en als accessoire een pul bier. Maar de dames kunnen er wat van in Ierland. Werkelijk iedereen heeft het haar in een onnatuurlijke kleur geverfd, het liefst hoogblond maar een gekke paarse of rode lok mag ook.

Dan de kleding. In Dublin luidt het motto: hoe bloter hoe beter. Het naveltruitje geldt hier nog als hot mode-item, net als de minijurk - of long top zoals mijn nichtje het noemt - en gouden sieraden. Maar het allermooist zijn de rubberen regenlaarzen met felle prints. In Nederland is deze trend voorbijgewaaid, maar in Dublin worden de zweetlaarzen gewoon gedragen, in de felle zon bij 25 graden.

Een korte omschrijving van iemand die we ergens in een winkelstraat tegenkwamen. We beginnen onderaan, in dit geval bij felpaarse regenlaarzen met een gele panterprint. Daarboven rood-zwart gestreepte sokken tot boven de knie. Daar weer boven zelfgemaakte hotpants met rafels. Op de onderrug een aarsgewei, wijd uitlopend over twee vetrollen. Dan een tussen twee huidplooien strakgetrokken naveltruitje, afgemaakt met een arsenaal aan gouden halskettingen. Vergeet ik bijna het kapsel te noemen: een kapotte permanent met een uitgegroeide blonde lok. Niet gek, voor iemand van een jaar of 45!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten