zondag 26 juli 2009

Gerda Smit, Kermit en Miss Piggy

Een week heb ik nauwelijks Nederlands nieuws gevolgd en wat blijkt: er is bijna helemaal niets gebeurd. Ja, Jantjes moeder Gerda Smit heeft een rap gemaakt (Tandenstokers? Weg! Duizenddingendoekjes? Weg! Punaises? Weg! Tafellopers? Ook allemaal weg! Wat een grap) en er is een Dolly Dot overleden. Daarover hierboven meer. Eerst iets over Lady Gaga.

Want ik maar denken dat Lady CacaPoopoo al haar outfits zelf verzon... Ik moet zeggen: de video voor haar laatste single Paparazzi vind ik erg goed gemaakt: origineel, creatief en duister, soms zelfs tegen Marilyn Manson aan. Maar... Toen ze vorige week in Europa was voor wat optredens (o.a. in de Melkweg, wat volgens de Volkskrant vies tegenviel), deed ze ook Duitsland aan. Met een uitgestreken smoel nam ze in een Kermit de Kikker-oufit plaats voor de camera, alwaar ze haar standaard riedel afstak over popart, Candy Warhol, hogere kunst en ander arty farty geblaat.


Zo origineel is Lady Gee eigenlijk helemaal niet. Haar muziek is letterlijk geript van eurotrash house-dj Larry Tee die begin deze eeuw wat elektroclash-achtige dingetjes deed met Princess Superstar. Het idee voor haar bizarre outfits is 1 op 1 gekopieerd van Roisin Murphy, die twee jaar geleden een poging deed door te breken met Overpowered - toevallig ook een plaat vol ongecompliceerde dancepop.

Nu dus dat Kermitpak, dat eerder dit jaar al veel ophef veroorzaakte op verschillende fashionsites. Het ding is gemaakt door ontwerper Jean-Charles de Castelbajac, die wel vaker gekke setjes verzint.


Als we het toch over Muppets hebben: is het iemand opgevallen dat Jacqueline van Krezip van Knorretje is getransformeerd in Miss Piggy? Kijk maar:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten