donderdag 9 juli 2009

Juliette Lewis: mooi maar knettergek


Na Tilda Swinton is Juliette Lewis misschien wel mijn favoriete actrice. Meestal speelt ze typjes de niet helemaal lekker in de maatschappij hangen of compleet gestoord zijn. Om een aantal films te noemen: Kalifornia, What's Eating Gilbert Grape, Cape Fear, From Dusk Till Down en Natural Born Killers. Een van haar leukste films is Hysterical Blindness, waarin ze samen met Uma Thurman op zoek gaat naar Mr. Right, in een verhaal dat zich afspeelt in de jaren tachtig. Haar favoriete openingszin: 'I give a hell of a blowjob!'

Toen Juliette halverwege dit decennium haar acteercarrière on hold zette om te gaan zingen, dacht ik: waarom nou weer. En inderdaad, als zangeres is Juliette weinig origineel, al zet ze met haar Licks op het podium een leuke act neer als rock-chick.

Gelukkig staat Juliette sinds kort ook weer voor de camera. Op IMDB staan maar liefst drie films met performances van haar in post-production. Het zingen bevalt haar blijkbaar ook nog steeds, want in september komt haar nieuwe plaat uit. Terra Incognita heet het ding.

Juliette is mooi, talentvol en knettergek. Dat laatste blijkt uit het onderstaande filmpje waarin ze haar verdere plannen voor dit jaar aankondigt, al discodansend in haar keuken op Born To Be Alive. Zelfs haar eigen hond lust er geen brood van, maar grappig is het zeker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten