dinsdag 21 april 2009

Playlist



Yeah Yeah Yeahs - It's Blitz
Opener Zero zet de toon voor het beste album van Karen O en haar YeahYeahYeah's tot nu toe. Dit soort albums zorgt ervoor dat ik NU naar New York wil. De YYY's waren altijd al leuk, maar nu ze de synthesizer hebben ontdekt en nog leukere muziek maken kunnen ze helemaal niet meer stuk. En Karen heeft cool haar.

Neil Young - After the Gold Rush
Vorige week was ik bij Kreten en Gefluister, een nieuw toneelstuk van Toneelgroep Amsterdam dat werd opgevoerd in de nieuwe Rabozaal, helemaal bovenin de Stadsschouwburg. De zaal was prachtig, het stuk indrukwekkend en langdradig tegelijk. In een geweldige sterfscène kwam een oude track van Neil Young voorbij. De dag erna kwam ik Neil opnieuw tegen in Pitchforks Top 100 Albums of the 1970s. Meteen maar even gedownload.

Super Furry Animals - Dark Days/Light Years
Vaag zijn ze altijd geweest, dit bandje van Gruff Rhys. Vorig jaar bracht de zanger ineens een conceptplaat uit over de autoindustrie onder de naam Neon Neon: blikkerige eighties electropop was het, die in niets deed denken aan de lang uitgesponnen tracks van de SFA. Ook leuk was z'n duet Candylion, afkomstig van een soloalbum uit 2007. Dark Days/Light Years is de meest samenhangende plaat die de Animals tot nu toe hebben uitgebracht. Favoriet is Cardiff in the Sun, dat bijna tien minuten duurt.


Fischerspooner - Entertainment
Ooit waren ze de grootheden van de electroclash, maar het duo bleef een beetje hangen in de poprockclichés die in dat genre snel gingen vervelen. Daarnaast kwam Fischerspooner nogal arty farty voor de dag, met veel overdreven geposeer en quasi-kunstzinnige outfits. Nu is er de derde plaat, die na enkele keren draaien best een aantal leuke tracks bevat. Niet heel bijzonder of origineel, maar lekkere dance voor op de achtergrond. Hoogdravend wordt het gelukkig nergens.

Tiga - Shoes
Gewoon, een lekker nummer met een infantiele tekst:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten