donderdag 22 oktober 2009

Vier keer stom, vier keer leuk

Stom:
Dat het Europees Parlement heeft tegengestemd over de persvrijheid in Italië. Rechts heeft als argument dat het een interne aangelegenheid is die de Berlusconi-regering zelf moet oplossen. Links wil ingrijpen: dictator Berlusconi is de vleesgeworden vijand van de persvrijheid. Idioot dat door een ouderwetse tegenstelling tussen links en rechts één van de meest basale principes van een modern land overboord wordt gezet.

Leuk:
Lullatone, een Japans elektroduo dat slaapliedjes samenstelt met vage blieps. Om hun nieuwste werk te promoten, hebben de Lullatoners een tool op hun site gezet waarmee iedereen zelf een regendruppelsymphonie kan samenstellen.

Stom:
Dat collega's vertellen dat ze ongesteld zijn. Dat soort dingen hoef ik niet te weten.

Leuk:
De blog van Hester, die vaak nog grappiger over haar leven/gezin/belevenissen vertelt dan Sylvia Witteman. Hester is de vrouw van mijn ex-collega Jeroen en kan geweldig schrijven.

Stom:
Dat mensen in astrologie geloven. Dat er anno 2009 nog altijd tijdschriften zijn die een obligaat sterrenbeeldenpraatje houden voor de komende week. En dat een toch wel verstandig figuur als Désanne van Brederode in een interview met het Volkskrant Magazine doodleuk beweert dat iemand een leeuw is omdat die persoon een obsessie heeft met status. En dat alles omdat die figuur toevallig, per ongeluk, vanzelf, is geboren op 13 augustus.

Leuk:
Dat een freak uit Rotterdam een werkstraf heeft gekregen omdat hij Clairy Polak met de dood had bedreigd. Pleury vertelde in haar aangifte dat ze wel wat gewend was, maar dat het tijd werd om aangifte te doen. Wat zou ze gewend zijn: mijn regelmatige kritiek op de badpakken die ze onder haar jasjes draagt?

Stom:
Dat de meerkoeten in de Amstel het altijd winnen van de eenden en zelfs van de poelifinario's (ondefinieerbaar gevederte lijkende op eenden maar dan een slag groter en met een knobbel op hun kop, ik heb ze maar vernoemd naar de fictieve Toon Hermans-vogels).

Leuk:
Het concert van Fever Ray, op 3 december in Paradiso. Karin Dreijer is na The Knife solo gegaan en maakt nu beklemmende, betoverende elektroballads. Wat mij betreft een van de beste cd's van het jaar. Er zijn nog kaarten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten