vrijdag 16 juli 2010

Camerooooooooon



Zie je die dame in het rood en oranje? Dat is Chantal Biya, de first lady van Kameroen. Onder de vrouwelijke bevolking van Kameroen wordt Chantal geroemd vanwege haar waanzinnige kapsel. Haar signature hairstyle wordt 'de banaan' genoemd, maar ik moet eerder denken aan de manen van een mannetjesleeuw.


Onlangs toonde Chantal haar glamoureuze verschijning aan Frankrijk. Carla Bruni had een zwik Afrikaanse presidentsvrouwen uitgenodigd voor de viering van Bastilledag, een Franse nationale feestdag. Carla, ook niet vies van stijl en klasse, stond echter volledig in de schaduw van Chantals exotische sjiek. Ook de andere first wives deden hun best (zie die dame in het geel op de bovenste foto, die een rieten mand had aangetrokken), maar Kameroen wint op alle fronten. Hier meer foto's van het evenement.

Overigens is Chantal lief voor kinderen en mensen met hiv en aids. Ze zit in tal van goededoelendingetjes en ze richtte een jeugdbeweging op die is gekoppeld aan de partij van haar man Paul. Maar Chantal is niet alleen maar geliefd, ze wordt ook gevreesd en door sommigen gehaat. Zo verdenken tegenstanders Chantal ervan dat ze heel wat invloed uitoefent op haar man en zijn beleid. Ze zien in haar als 'tweede vrouw van' een kopie van Grace Mugabe. Ook zij heeft achter de schermen de touwtjes in handen, en ook zij hult zich het liefst in dure couture.

In het geval van Grace gaat dat heel ver. Dit schrijft Wikipedia over mevrouw Mugabe:
"Grace Mugabe staat bekend om haar luxe levenstijl. Tijdens winkelexpedities geeft ze regelmatig enorme bedragen uit en ze heeft in de laatste paar jaren ettelijke miljoenen onttrokken aan de reserves van de Centrale Bank van Zimbabwe. In 2002 hebben de ministers van buitenlandse zaken van de EU sancties afgekondigd tegen de politieke leiders van Zimbabwe, waaronder Grace Mugabe. Hetzelfde soort maatregelen werd door de Verenigde Staten genomen.
Volgens de The Times van 18 januari 2009 heeft Mrs. Mugabe tijdens een winkeltocht in Hong Kong haar bodyguard opdracht gegeven een fotograaf van de Times in elkaar te slaan. Terwijl de man de fotograaf vasthield sloeg ook de First Lady toe. Met haar handen met diamanten ringen sloeg ze verschillende keren op het gezicht van de fotograaf in."

Maar Grace is vast zo agressief omdat ze niet zulk mooi haar heeft als Chantal. Er is zelfs een weblog gewijd aan Chantals uitzinnige kapsels, kijk maar. En bovendien heeft Chantal een eigen Facebook-profiel. Zal ik vrienden met haar worden?









O ja, volgens sommigen lijkt Chantal wel een beetje op Icy Spicy Leoncie. Dat is een Amerikaanse zangeres met een eigen Youtube-kanaal. Dit zegt Icy Spicy Leoncie over zichzelf:
"What a Fascinating Conversationalist Leoncie is, and her favourite female Superhero is her INVISIBLE GIRL, loved by many. Leoncie's music is an Exhilerating experience.
Her vocals range from high to a very amazing low. A supercombination of lovely effects in her songs and she has been compared to greats, like Tina Turner and Shirley Bassey."

Hieronder alvast een sprankelend voorbeeld van hun gelijkenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten