zondag 13 september 2009

Het Verrotte Leven Van Whitney Houston

Voor het blad Winq heb ik een maand of wat geleden een artikel geschreven over celebrity blogs als Dlisted, PerezHilton en tientallen andere websites die het leven van bekende wereldsterren van (vaak vilein) commentaar voorzien. Met de komst van deze blogs staat het leven van die 'sterren' meer dan ooit in de schijnwerpers. Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon met camera en een video of foto vindt zijn weg razendsnel naar het internetpubliek.

Waar sterren vroeger de regie min of meer in eigen hand hadden met fraaie fotoreportages in glossy's, buitelen paparazzi nu over elkaar heen om de strubbelingen van Paris Hilton, Brangelina en andere publieke figuren vast te leggen. Het credo hierbij luidt: hoe genanter de foto, hoe meer clicks. Als Britney Spears in een auto stapt, zoomen ze allemaal tegelijk in op haar sliploze kruis. Wanneer Amy Winehouse beneveld door drank en drugs haar huis uitrolt, staat een cameraploeg klaar om haar bebloede ballerinaschoenen de wereld in te slingeren. De tieten van Lily Allen, Madonna's griezelig gespierde armen, het cokehoofd van Lindsay Lohan, de drugs den van Pete Doherty, het is een kwestie van minuten of zelfs seconden voor we het met z'n allen kunnen bekijken.

Erger is het als sterren hun eigen vuile was buiten hangen. Hoe schrijnend dat kan zijn, hebben we kunnen zien bij Whitney Houston. Op het dieptepunt van haar drugsverslaving besloot haar toenmalige echtgenoot Bobby Brown een realityshow over zijn leven te maken. Het leverde zeer genante tv op, alhoewel ik ook vaak heb moeten lachen om Being Bobby Brown. Whitney, die in sommige scènes niet eens doorheeft dat ze wordt gefilmd, gaat als een razende tekeer tegen man, kind en personeel, doet veel te intieme ontboezemingen over haar verstopping (en ja, Bobby bracht de boel telkens liefdevol op gang met z'n middelvinger), doet dronken dansjes met fans, enzovoort. Een jaar of twee geleden was ik in New York toen alle afleveringen in een marathon werden uitgezonden op E!. Het is de bizarste realityshow aller tijden en ik wil hem graag op dvd.

Wat helpt bij het verhaal rond Whitney Houston is dat het nu weer redelijk goed met haar lijkt te gaan. Als ze was overleden aan een overdosis of nog steeds in de goot lag, was het een andere zaak geweest en had ik er zeker niet om gelachen. Maar ze heeft een nieuw album uit en maakt nu een soort van comeback. Zo goed als ze zong zal ze nooit meer klinken, haar stem heeft rafelrandjes overgehouden aan haar ruige periode. En echt samenhangend komt Whitney nog steeds niet over. Maar ze lijkt de boel voor het eerst in jaren weer onder controle te hebben. Hoe het echt met haar gaat zien we morgen bij Oprah, die maar liefst twee afleveringen heeft uitgetrokken om Het Verrotte Leven Van Whitney H. door te nemen. Het levert vast een mooi verhaal vol dirt en narigheid op, dus we zullen met z'n allen weer smullen van al het commentaar op die celebrity blogs.

Hier een fragment uit een recent interview:


Hier een fragment uit Being Bobby Brown, bewerkt door E!TV:


Nog een fragment, waarin Whitney ranzige taal uitslaat:


Tot slot een compilatie:


En hier een uitputtend overzicht met honderden foto's, geluidsfragmenten, quotes en video uit Being Bobby Brown.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten