donderdag 10 september 2009

400 jaar New Amsterdam


Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn om als Nederlander in New York rond te lopen en te bedenken: eigenlijk is dit allemaal van mij. Precies met dit gevoel stapt de Nederlandse media er deze dagen rond. Ze zijn er vooral om alle capriolen van Willem-Alexander en Máxima vast te leggen, wat maar goed is ook: de Amerikaanse pers besteedt nauwelijks aandacht aan het heugelijke jubileum dat dus vooral een Nederlands feestje is.

De NCRV komt met speciale afleveringen van Man Bites Dog, maar leuker is Eva Jinek. Zij is met haar boobies afgereisd naar The Big Apple en maakt reportages voor Nederland in New York. Gisteren werd ze boos op een lid van een conservatieve instituut dat The Netherlands in ere houdt, want vrouwen mochten er geen lid van worden. Vervolgens bewonderde ze luid klappend een opgezette bever, die bij wijze van ceremonieel gedoe werd rondgesjouwd.

Eva is interessanter dan Lex en Max en al hun plichtplegingen, die alleen in Nederland worden opgemerkt. Zo kregen ze een slakom van de burgemeester, onder toeziend oog van Hillary Clinton. En dat was dan het officiële gedeelte. Je moet toegeven: ze deden erg hun best zich in te leven in de Hollandse kneuterigheid. Dan zie ik toch liever Eva op de fiets door Manhattan zoeven, als enige zonder helm ook nog.

3 opmerkingen:

  1. Ja, ik zag dat gedoe met die bever ook. Volgens mij moest ze erg haar lach inhouden!
    Eva = leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Edwin! Eva is geweldig. Ik hoop dat ze nog heel veel leuke dingen op tv gaat doen. Ik ben fan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ik zo leuk vind aan Eva Jinek: ze is frivool en kakkerig tegelijk. Dat zie je wel vaker bij rijke meisjes: een terloopsheid die verraadt dat ze veel geld hebben (kennen) en dat zo gewoon vinden dat ze het er niet over hebben maar er vanuit gaan dat andere mensen het ook zo vanzelfsprekend vinden dat alles maar kan en mag.

    Niet dat dat echt zo is natuurlijk. Toch, Eva? Wat zou het leuk zijn als ze zichzelf googlet en tussen alle Boobie-resultaten dit bericht ziet. Daarom even een plug: Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek Eva Jinek

    BeantwoordenVerwijderen