woensdag 26 mei 2010

Foto van het toilet

Zoals ik gisteren al meldde heb ik een foto gemaakt van ons toilet. Zie het resultaat hieronder.



Zoals je kunt zien staat het kleinste kamertje helemaal vol met Japanse plastic troep. Dergelijke minifiguren zijn ons huis binnengedrongen na een bezoek aan Hongkong in 2004. Het begon met een stel Hamtaro's, een dreinende Shin Chan, het hondje Cinnamoroll en zijn soortgenoot Pompompurin, een hele lading Badtz Maru-vleermuizen, de lieftallige ChocoCat en nog veel meer. Tijdens onze trip naar Hongkong en Shanghai in februari dit jaar kwam daar weer een hoop prachtigs bij, waaronder de berenserie op de onderste plank en de vibrerende vlinder (afblijven! Alleen voor decoratief gebruik!) naast de opblaasbare Wereldtentoonstelling-mascotte Haibo.

Het grappige is dat de meeste poppetjes een functie hebben. Zo zijn er een iPod-speaker, een wekker, een klok, een nagelknipper, een lenzendoosje, een spiegel, een rekenmachine, een ventilator, een spons, spaarpotten, gum, een lampion die geluid maakt, een luchtverfrisser en onderzetters te vinden. We hebben er sinds een week een plank bij moeten timmeren omdat we alle zooi niet meer kwijt konden. Maar alles staat nu weer netjes in het gelid. Het merendeel, maar lang niet alles komt uit de stal van Sanrio, die groot werd met Hello Kitty. Maar zij komt er bij ons niet in!

Overigens hoef je voor al deze overbodige pracht en praal niet naar Japan of China, een en ander is in wagonladingen te koop op eBay. In de jaren tussen onze twee reizen door heb ik daar regelmatig mijn slag geslagen. Kijk hier voor cadeautips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten