maandag 7 februari 2011

Eten als een dier

Zaterdag zaten we te eten bij Rosa en Rita, een Spartaans ingerichte kantine op het Amsterdamse Storkterrein. Aanvankelijk waren we content met de ruwe afwerking van het gebouw en de no-nonsense-inrichting, maar al na een half uur zat het meubilair niet meer prettig.

Dan het eten: een combinatie van Frans en Italiaans. Biefstuk met pizza dus. Uit de nogal vreemd opgestelde menukaart stelden we zelf een tweegangendiner samen: vooraf brood met boter, parmaham en gemarineerde uitjes. Daarna gerookte makreel met een venkelsalade voor mij. Edwin nam een pizza met mozzarella.

Nog geen tien minuten later kwam de serveerster met de mededeling: ‘Vandaag komt alles tegelijk door.’ Vervolgens zette ze de tafel vol met alles wat we besteld hadden. De kans is klein dat we er nog een keer gaan eten, maar als dat zo is bestellen we alles in twee etappes.

Aanvankelijk verbaasden we ons over de gang van zaken. Terwijl we elkaar uitlegden wat er allemaal beter en mooier zou kunnen, en hoe, kwamen we op een heel bijzonder restaurant-concept dat nog nergens ter wereld bestaat: eten als een dier!

Het werkt als volgt. Bij binnenkomst kun je kiezen uit een aantal diersoorten. Denk hierbij aan giraffe, tijger, mus, kat, varken, konijn of hamster. Kies je voor het menu Giraffe, dan zal het eten ergens hoog boven je hoofd worden opgediend. Met de bijgeleverde stelten moet je ervoor zorgen dat je erbij kunt met je mond. Bij een Tijger-menu wordt het eten ergens verstopt en moet je erom vechten met anderen die voor Tijger hebben gekozen. Voor de Mus-liefhebber wordt het eten over de grond uitgestrooid. Het Kat-menu bestaat uit een schaaltje en een drinkbak, met de keuze voor droog of nat voedsel. De Varken-dis wordt opgediend in een trog, waarbij het eten door elkaar is gemixt tot een soort pulp. Voor het Konijn komt alle drank in een zuigfles. De Hamster-kiezers ten slotte, lopen eerst een half uur in een tredmolen voor het eten tevoorschijn komt.
Kijk, zo kan het ook. Stukken leuker, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten