dinsdag 17 november 2009

Lijkenpikkerij


De dood van Michael Jackson had op geen beter moment kunnen komen. Broers Tito, Marlon, Jackie en Jermaine zijn met geen mogelijkheid uit het nieuws te slaan om een Michael-musical, een vergeten plaatopname of een ander Jackson-relikwie te pluggen. Vader annex aasgier Joe zoekt de spotlights om een deel van de erfenis op te eisen. Zus LaToya strooit complottheorieën in het rond en aan de vooravond van haar eigen Number Ones-album doet ook Janet een duit in het inmiddels ietwat ranzig uitgeslagen Jacksonzakje.

En dat is alleen nog maar de familie. De bastaardkinderen die vlak na Michaels dood opdoken zijn min of meer naar de achtergrond verdwenen, maar er lopen tal van vergeten managers, nanny's en lijfwachten rond die niet kunnen wachten om met hun dirt naar buiten te komen. Maar voor dirt is het nog te vroeg: de wereld wil eerst nog eens lekker dansen op al die oude Jackson-hits. De Moonwalk is de move van het jaar. Modehuizen jagen hun modellen over de catwalk op Thriller. De musical Thriller Live beleeft een Nederlandse reprise. De film This Is It draait langer dan vooraf aangekondigd in de bioscoop (nu was dat laatste natuurlijk totaal voorspelbaar).

Het allertreurigste dieptepunt in de Jackson-hysterie is het gevecht dat tussen RTL en SBS is ontstaan. Beide zenders hebben programma's aangekondigd met Michael Jackson als centraal showelement. SBS zoekt mensen die kunnen dansen in de zoektocht 'Move Like Michael'. RTL4 wil in 'Mijn Naam is Michael' op zoek naar figuren die de King of Pop op een overtuigende manier weten neer te zetten.

Nu het lijk nog warm is is het lekker verdienen aan Michael, maar dit is regelrechte lijkenpikkerij. Bah, bah, bah. Geef de makers een enkeltje Neverland en stop ze in een hok met een circusdier naar keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten