vrijdag 6 november 2009

Hepatitis 80

Vanmiddag ging het tijdens de lunch voor de verandering eens niet over het bestaan van god of wie er allemaal naar een onbewoond eiland moeten verhuizen. We hadden het over vreemde straatnamen. Op internet vind je lijsten vol vreemde namen, waarvan ik enkele voorbeelden zal noemen.

Je zal bijvoorbeeld maar in Almere wonen. Dat is al een straf op zich, natuurlijk, maar stel dat je per ongeluk in de Stripheldenbuurt belandt. Er is een Goofystraat, er is een Katrien Duckstraat, en ook een Brommie en Tommiestraat. Het Almeerse gemeentebestuur moet ergens collectief gestoord zijn geraakt, want wie haalt het in zijn hoofd een hele wijk te vernoemen naar popartiesten? Zo doorkruist de Rolling Stonesstraat de Jimi Hendryx-, Supremes- en Golden Earringstraat.

En je zou maar in Pijnacker wonen en iedere keer bij 'adres' dit moeten invullen: Burgemeester Jonkheer Hesselt van Dinterstraat. Nu is dat nog vrij eenvoudig in te korten, maar dit Zaandammer adres niet: Haaldersbroekerdwarsstraat.

Zelf vind ik de Dubbele Worststeeg in Amsterdam nog wel geestig. Meer voorbeelden zijn te vinden op Wikipedia. Maar waarom niet zelf iets verzinnen? Een wijk vol ziektes bijvoorbeeld. 'Ik woon op Hernia 44'. Of Hepatitis 80. Tering 23. Of een wijk vol achterlijke kindernamen. Kimberlyplantsoen. Rodneyboulevard. Puck en Muckplein (die laatste bestaan echt. Is een tweeling). Of iets met sport. Zouden er mensen zijn die aan de Feyenoordlaan willen wonen? In Amsterdam?

1 opmerking: