donderdag 18 maart 2010

Lady Gaga en bizarre complottheorieën



Rihanna is bezeten door de duivel en Lady Gaga is zijn volgende slachtoffer. Dit beweert VigilantCitizen.com althans. Op deze site is te lezen hoe jongeren door de Illuminati worden beïnvloed om ze klaar te stomen voor de Nieuwe Wereldorde. Dit gebeurt door sterke krachten, die de muziekindustrie achter de schermen in handen hebben. Door jongeren continu te voeden met subliminale boodschappen en universeel aansprekende symbolen, creëren de Illuminati een mindset die uiteindelijk moet leiden tot volledige controle over die jongeren.

Om een en ander te illustreren heeft VigilantCitizen videoclips en optredens van prominente artiesten geanalyseerd. Er wordt een potpourri aan invloeden bijgesleept om het bestaan van die Illuminati en bijbehorende wereldorde te bewijzen: van occultisme (bokken met horens in Lady Gaga's Bad Romance) tot iconen van de Vrijmetselaars (tronen met aan weerskanten hoge zuilen) in Rihanna's Umbrella. Maar ook satanisme (666-combinaties in diverse video's) en kabbalah (Madonna's hippe joodse getheoretiseer) komen voorbij. Uit al deze voorbeelden moet blijken dat door telkens dezelfde symbolen te gebruiken, de jeugd zo wordt bewerkt dat ze zich onderwerpen aan die nieuwe wereldorde.

Het is heerlijk gespeculeer allemaal, maar het heeft iets engs. Niet omdat de symbolen verwijzen naar duistere zaken als dood en onderwerping, maar omdat degenen die zich ermee bezighouden of zich er juist tegen verzetten pure fanatici zijn. Onder elke analyse staan honderden reacties, de meeste geschreven vanuit een orthodox christelijke achtergrond, van mensen die de muziekindustrie zien als de duivel en het einde der tijden al in hun nek voelen hijgen. En die zijn enger dan alle Illuminati-theorieën bij elkaar.

Overigens beweren sommige Gaga-adepten dat hun Lady juist wil laten zien dat ze de Illuminati doorheeft en precies om die reden hun symbolen ridiculiseert en misbruikt. Ter illustratie een youtube-filmpje waarin wordt beweert dat Gaga anti-moslim is omdat het woord Allah in het oog van Beyoncé staat geprojecteerd.



Als Gaga het 'ok'-gebaar maakt (een rondje van duim en wijsvinger, de andere drie vingers omhoog), staat dat ook voor 666, the number of the beast. Vervolgens maakt ze een pistool van haar vingers en richt dat op Beyoncé. Die draait haar ogen naar boven, een teken dat ze zich overgeeft aan het goddelijke. Overigens heeft Gaga regelmatig één oog afgedekt, waarmee ze zou refereren aan het Alziend Oog, etc. etc. etc. Lees zelf maar, je gelooft je ogen niet.

De leukste analyses:
The Hidden Meaning of Lady Gaga’s Telephone
Lady Gaga, The Illuminati Puppet
Rihanna’s Disturbia: A Song about Being Possessed by Evil
Beyonce’s Sweet Dreams – Occult Mind Control
The 2009 VMAs: The Occult Mega-Ritual


Tot slot een video-analyse die alles nog eens vrolijk voor ons opsomt:

1 opmerking:

  1. Ja, joh, jouw analyse is best ok en doordacht. Ik vind echter dat je niet álles naar het rijk der fabelen kan verwijzen en kan stellen dat de wereld momenteel een blije plek is die enkel gaat over puppies en kittens. Nee, kijk rond je heen en ga een keer op reis naar een ander continent en kom tot de conclusie dat er zeker wel duistere krachten aan het werk zijn in de wereld die tot alles in staat zijn voor absolute macht en onmetelijke rijkdom. Er zíjn zulke mensen die meer bezitten en begeren dan dat jij en ik van kunnen dromen. En dat hebben ze echt niet allemaal vergaard door lieve goede mensen te zijn, wat je naar mijn mening wél beweert als je alles, dat toevallig niet bevestigd wordt door de mainstream media, bij voorbaat afwijst. Ik wijs dus niet zonder meer af dat misschien ook wel de muziekindustrie gebruikt wordt om het volk, de massa, te beinvloeden. Open je ogen en kijk alstjeblieft verder dan het journaal. Elvin

    BeantwoordenVerwijderen