dinsdag 8 december 2009

Een niche van een niche van een niche en daar weer een website van

Stel, je hebt een website over dieren. Dan kun je die natuurlijk specialiseren in huisdieren. En die weer in konijnen. Om je vervolgens te beperken tot foto's van konijnen. En dan weer alleen foto's van konijnen met een afkeurende blik in hun ogen.

Zo zijn er ladingen websites te vinden die zich hebben toegespitst op één bepaalde niche. MentalFloss.com verzamelde er een hele lading, waar ik weer een selectie uit heb getrokken. Een overzicht.

People talking on banana's

Altijd grappig (of eigenlijk helemaal niet): mensen die een banaan tegen hun hoofd houden en net doen of ze ermee bellen.

Hot Chicks with douchebags

Volgens het concept 'mooi meisje + sneue uitsloverige jongen'.

Anti Duckface

Een site die zich uitspreekt tégen de pruillip. Waarom ook niet.

Lovely Listing

Je kent het wel van Funda.nl: huizenfoto's kijken. Vooral de bizarre details zoals deze Santa-wc zijn interessant, een gegeven waar deze site op draait.

Ugly house photos

Hetzelfde concept, maar dan complete huizen.

Save the pink bathrooms

Want wie wil dat nou niet, een volledig in rozetinten uitgevoerde badkamer? Wees er zuinig op.

Crappy taxidermy

Lelijk opgezette dieren, en daar heel veel van. Had ook creepy taxidermy kunnen heten.

Regretsy

Of gewoon getsie. Zelfgebreide huisvlijt of anderszins gefröbelde troep. Tweedehands bovendien, dus al minstens één keer afgedankt. Op de foto een fannypack voor de kat, met daarop een foto van Ellen Degeneres. Gewoon, omdat het kan.

Disapproving rabbits

Het voorbeeld uit de intro. Ligt in het verlengde van CatsInSinks.com of StuffOnMyCat.com.

Faces in places

Wie vaak gezichten ziet in niet-levende objecten, leidt aan de afwijking Pareidolia. Heb je daar last van, neem in het vervolg een camera mee en stuur je foto's naar deze site.

Random Creepy Guy

Bij het bekijken van foto's komt het voor dat er op de achtergrond ineens een vreemd iemand figureert. Hieraan is deze site volledig gewijd.

Snowflake fail

Oftewel: het oneigenlijke gebruik van sneeuwvlokken op kleding en/of gebruiksvoorwerpen.

Apostrophe abuse

Oftewel: het oneigenlijke gebruik van de apostrofe. Zoiets zou ook heel goed werken voor veel Nederlander's die de apostrofe te pa's en te onpa's gebruiken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten